Spiegelinformatie voor fysiotherapeuten

Via deze website vindt u alles over de spiegelinformatie van uw fysiotherapiepraktijk of instelling, waaronder de behandelindex. Op deze website kunt u een account aanvragen en de toestemming registreren voor het downloaden van de spiegelinformatie van uw praktijk.

Landelijke behandelindex 2018

Onderdeel van de spiegelinformatie is de landelijke behandelindex. Deze is tot stand gekomen conform de afspraken in het Hoofdlijnenakkoord Paramedische zorg 2017-2018 en de wensen van zowel zorgverzekeraars als fysiotherapeuten. De landelijke behandelindex is een doorontwikkeling van de behandelindex zoals u die tot 2019 van verschillende zorgverzekeraars kreeg. Het grote voordeel is dat u nu in één keer inzicht krijgt in de praktijkvariatie van uw praktijk. U ontvangt dus niet langer spiegelinformatie per zorgverzekeraar.

Zorgverzekeraars en andere partijen hebben Vektis gevraagd de behandelindex te berekenen en beschikbaar te stellen. Equalis heeft dit proces begeleid en Vintura heeft de gebruikte data en de uitgevoerde berekening gevalideerd.

Wat moet je doen?

Hiernaast tref je een stappenplan aan waarin we uitleggen hoe je toegang kunt krijgen tot de spiegelinformatie fysiotherapie. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Veelgestelde vragen

  • Wat is spiegelinformatie?
    Er zijn verschillen in het aantal behandelingen dat verzekerden met dezelfde of een vergelijkbare klacht krijgen (praktijkvariatie) tussen zorgaanbieders. Deze verschillen worden met de spiegelinformatie in beeld gebracht. Daarbij is de informatie van verschillende praktijken vergelijkbaar gemaakt door toepassing van correctiefactoren. De spiegelinformatie kan door de praktijk gebruikt worden als input voor de interne verbetercyclus.
  • Waar vind ik de behandelindex?
    Vektis geeft de behandelindex in combinatie met de spiegelinformatie in een pdf-rapportage weer. Voordat u kunt downloaden heeft u een account en toestemming nodig van de praktijkhouder. Klik hier om eenmalig de stappen te doorlopen voor het downloaden van de spiegelinformatie